Malzemeler:
- 400 gr taze levrek filetosu
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 1 kase un
- 2 adet çirpilmis yumurta
- 1 kase galeta unu
*Kizartmak için:
- Ayçiçek yagi
- Birkaç dal maydanoz (sapiyla)
Hazirlanisi:
1) Levrek filetolarini tuz, karabiber ve kirmizi toz biberli baharat karisimiyla tatlandirin
2) Filetolari ortalama 1-1,5 cm kalinliginda ve yaklasik 10 cm uzunlugunda kesin
3) Balik parçalarini önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayin
4) Yagi derin bir tavada isitin, baliklari kizartmadan önce yaga birkaç dal maydanoz atip birkaç saniye kokusunu birakmasini saglayin. Maydanozu yagdan alip baliklari yagda kizartin
5) Kizaran baliklari kagit havluyla kaplanmis tabaga alin
6) Tüm baliklari ayni sekilde bulayip pisirdikten sonra patates kizartmasiyla birlikte sicak veya ilik servis edin
NOT: Daha baharatli lezzetlerden hoslaniyorsaniz eger, baliklari buladiginiz una da bir miktar karabiber ve kirmizi toz biber karistirabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
19 Aralık 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder