Malzemeler:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 250 gr mantar
- 1 dis sarimsak
- 200 ml krema ( = 1 kutu)
- 200 ml süt
- 1 y.k. misir nisastasi
- 1 y.k. limon suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, tavuk baharati
Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis tavuk gögsünü tuz, tavuk baharati ve karabiber ile birlikte bir miktar yagda kizartin ve kenara alin
2) Tavaya dogranmis mantarlari alip soteleyin. Sarimsagi, kremayi ve sütte eritilmis nisastayi ilave edip kaynamaya birakin
3) Limon suyunu, sekeri ve pismis tavuklari sosa ekleyip kisik ateste 5-10 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
26 Aralık 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder