7 Aralık 2018 Cuma

TAVUKLU KABAK SANDAL + NANELI BULGUR PILAVI

Malzemeler:
*Kabak sandal için:
- 4 adet kabak
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 400 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 adet dilimlenmis domates (üzeri için)
- 1-1,5 s.b. su
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi

*Bulgur pilavi için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam kiyilmis taze nane

Hazirlanisi:
1) Kabak sandallari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra 2-3 dakika kadar kaynayan suda haslayin ve süzdükten sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2) Iç harci için yemeklik dogranmis sogani yagda pembelesene kadar kavurun
3) Üzerine tavuklari ve baharatlari ekleyip biraz daha kavurduktan sonra salçalarini ve incecik kiyilmis taze maydanozu ilave edin
4) Kabak sandallarini hazir olan harçla doldurduktan sonra üzerlerine dilimlenmis domates yerlestirin. Yemege su, limon suyu ve tuzlu sebze çesnisinden olusan sosunu ekleyin. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
5) Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ilave edin ve sogan pembelesene kadar kavurun. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin. Son olarak üzerini sicak suyunu, kiyilmis taze naneyi ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
6) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
7) En az yarim saat demlenen bulgur pilavini hazir olan kabak sandallariyla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder