Malzemeler:
- 250 gr çavdar unu
- 250gr tam bugday unu
- 20 gr yas maya
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
- 25 gr tereyagi (oda isisinda)
- 400 ml ilik su
*Arasi için: 2 y.k. zeytin ezmesi
Hazirlanisi:
1) Unlari büyük bir kabin içine alip karistirin ve ortasina bir havuz açin
2) Havuzun ortasina ufalanmis yas mayayi ve sekeri koyun. Havuzun dis kismina da tereyagi parçalarini ve tuzu serpin
3) Ilik suyunu da katip yogurun ve güzel bir ekmek hamuru elde edin. Hazir olan ekmegi yogurma kabinin içinde üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalandirin
4) Mayalanan hamurun gazini alip bir merdane yardimiyla bir parmak kalinliginda olacak sekilde açin ve üzerine (kenarlara çok gelmeyecek sekilde) zeytin ezmesini sürün
5) Ekmege seklini verin ve pisirme kagidiyla kapli firin tepsisine alip üzerine bir miktar un serpin, üzerini bir bezle örtün ve tekrar 40 dakika mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan zeytin ezmeli ekmegi önceden isitilmis 190-200 derecelik firina verip 30-35 dakika kadar pisirin
7) Pisen ekmegi oda isisinda sogumaya birakin ve dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
>> Bu tarif 'BAKKEN' kitabindaki çavdar ekmegi tarifinden esinlenerek hazirlanmistir. <<
2 Aralık 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder