Malzemeler:
*Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2-3 y.k. yogurt
- ¾ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. nane
- Tuz, karabiber
*Bulgur pilavi için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Tavuklari kusbasi dograyip bir kaba alin
2) Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
3) Tavuklari sosuyla birlikte teflon tavaya alip pisirin ve sicak servis edin
4) Pilav için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
5) Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
6) Pisen pilavi servis öncesi en az yarim saat dinlendirin
7) Yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
18 Aralık 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder