18 Aralık 2018 Salı

NANELI YOGURTLU TAVUK SOTE + SALCASIZ BULGUR PILAVI

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2-3 y.k. yogurt
- ¾ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. nane
- Tuz, karabiber

*Bulgur pilavi için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Tavuklari kusbasi dograyip bir kaba alin
2) Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
3) Tavuklari sosuyla birlikte teflon tavaya alip pisirin ve sicak servis edin
4) Pilav için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
5) Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
6) Pisen pilavi servis öncesi en az yarim saat dinlendirin
7) Yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder