15 Aralık 2018 Cumartesi

BIBERLI KURU FASULYE

Malzemeler:
- 300-350 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük domates
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis soganla birlikte bir tencereye alin
2) Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin
3) Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin
4) Sosu için bir tavada yag eritin, üzerine yemeklik dogranmis sivri biberleri ekleyip kavurun
5) Salçayi, kabugu soyulup minik küpler halinde dogranmis domatesi ve toz biberi katin
6) Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzunu ekleyin ve yaklasik 20-30 dakika kadar daha kaynatin
7) Hazir olan kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder