25 Aralık 2018 Salı

CORBALIK TAVUK SUYU

Malzemeler:
- 1 adet tavuk
- 2 adet havuç
- 2 adet sogan
- 2 adet kereviz sapi
- 1 t.k. tane karabiber
- 1 t.k. tuz
- Soguk su

Hazirlanisi:
1) Bütün bir tavugu tencereye alin. Büyük parçalara bolünmüs havuçlari, soganlari, kereviz saplarini, tane karabiberi ve tuzu ekleyin
2) Son olarak üzerini geçecek kadar soguk su ekledikten sonra yaklasik 2-3 saat kaynatin. Ara sira üzerinde biriken tortuyu almayi unutmayin!
3) Tavuk pistikten sonra sudan çikarin ve tavuk suyunu iki defa süzgeçten geçirin. Eger tavuk suyunu o an kullanmayacaksaniz plastik bardaklara bölüstürüp daha sonra kullanmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder