Malzemeler:
- 1 kg karnabahar
- 1 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2-3 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 3 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Sogani yemeklik dograyip zeytinyagiyla birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
2) Üzerine iri dogranmis sivri biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Domates salçasini, tuzu, karabiberi, kirmizi toz biberi ve kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domatesleri de ilave edin
4) Son olarak çiçeklere ayrilip yikanmis karnabaharlari katin, suyunu ekleyip güzelce karistirin ve altini kapatip yemegi isiya dayanikli cam firin kabina aktarin
5) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
13 Aralık 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder