26 Aralık 2021 Pazar

FIRINDA BEZELYE YEMEGI




Malzemeler:
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 500 gr dondurulmus bezelye
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis sogani yagda pembelesene kadar soteleyin
2. Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari, küp seklinde dogranmis patatesleri ve bezelyeleri ekleyin
3. Salçayi ve baharatlari katip 2 dakika kadar daha soteledikten sonra tepsiye aktarip sicak suyunu verip firinda pismeye birakin
4. Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder