Malzemeler:
*Balik için:
- 4 adet mezgit fileto
*Balik için:
- 4 adet mezgit fileto
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 2 y.k. zeytinyagi- Tuz
- Karabiber
- 1/2 adet limon suyu
*Ispanak sote
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 50 ml krema
- Tuz
- Karabiber
*Patates püresi için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay kasigi muskat cevizi
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Cam bir kabin alt kismina ince dogranmis soganlari ve havuclari dizin
1. Cam bir kabin alt kismina ince dogranmis soganlari ve havuclari dizin
2. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyagla tatlandirilmis baliklari dizin
3. Limon suyunu gezdirip 200 derecelik firina verin
4. Baliklar piserken patates püresini ve ispanak soteyi hazirlayin
5. Patates püresi için patatesleri hafif tuzlu suda haslayin. Haslanan patateslerin suyunu süzüp içine tereyagini, sütü, muskat cevizini, tuzu ve karabiberi ekleyip bir patates ezecegi yardimiyla püre haline gelene kadar ezin
6. Ispanak sote icin ispanaklari ince dograyip tavada zeytinyag, tuz ve karabiberle soteleyin
7. Sotelenen ispanaklara krema ekleyip cektirin ve tabaklamaya gecin
8. Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder