24 Aralık 2021 Cuma

PEYNIRLI TORTELLINI



Malzemeler:
Hamur için:
- 400 gr un 
- 4 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarisi
- 2 tatli kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi tuz

Iç harci için:
- 100 gr parmesan peyniri
- 250 gr ricotta peyniri
- 1 tutam maydanoz
- Tuz 
- Karabiber

Hamuru yaistirmak için:
- 1 adet yumurta

Sosu için:
- 250 ml krema
- 50 gr tereyag
- 70 gr parmesan peyniri
- 1 tutam feslegen
- Tuz 
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Sert bir hamur elde ettikten sonra 10 dakika yogurmaya devam edin
3. Elde ettiginiz elastik hamuru strec filme sarip 1 saat buzdolabinda bekletin
4. Iç harci için bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
5. Tuz ve karabiberle tatlandirip buzdolabinda dinlendirin
6. Dinlenen hamuru ister makarna makinesinde ister ise oklavayla incecik acin
7. Bir bardak yardimiyla veya kurabiye kesecegiyle 5 cm çapinda yuvarlaklar cikartin
8. Ortalarina peynirli harçtan koyup kenarlarina çirpilmis yumurta sürün ve katlayip sekillendirin
9. Bütün tortellinileri bu sekilde yaptiktan sonra kaynayan tuzlu suda 4 dakika haslayin
10. Ayri bir tavada sosunu hazirlayin
11. Kremayi ve tereyagini bir tavaya alip isitin
12. Üzerine parmesan peyniri, ince kiyilmis feslegen, tuz ve karabiber ekleyip tatlandirin
13. Haslanan tortellinileri ekleyip harmanlayin ve sicak servis edin

Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder