Malzemeler:
- 6 adet orta boy patates
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 adet sogan
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- ½ demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- 6 adet orta boy patates
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 adet sogan
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- ½ demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup dilimleyin ve suda haslayin
2. Haslanan patateslerin suyunu tencerenin dibinde çok az bir miktar kalacak sekilde süzün
3. Üzerine bulguru ekleyip bir patates ezici yardimiyla ezerek karistirin ve tencerenin kapagini kapatip 10-15 dakika dinlendirin
4. Ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun, üzerine salçalari ekleyin
5. Kavrulmus harci patateslere katip tekrar ezerek karistirin
6. El isisina geldiginde baharatlari, ince kiyilmis maydanozu ve limon suyunu ilave edip yogurun
7. Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirip soguk servis edin
1. Patatesleri soyup dilimleyin ve suda haslayin
2. Haslanan patateslerin suyunu tencerenin dibinde çok az bir miktar kalacak sekilde süzün
3. Üzerine bulguru ekleyip bir patates ezici yardimiyla ezerek karistirin ve tencerenin kapagini kapatip 10-15 dakika dinlendirin
4. Ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun, üzerine salçalari ekleyin
5. Kavrulmus harci patateslere katip tekrar ezerek karistirin
6. El isisina geldiginde baharatlari, ince kiyilmis maydanozu ve limon suyunu ilave edip yogurun
7. Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirip soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder