Malzemeler:
- 500 gr un
- 270 gr su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 10 gr tuz
- 50 gr tereyagi
- 1 adet çirpilmis yumurta (üzeri için)
- Üzeri için susam, çörek otu vs vs
- 500 gr un
- 270 gr su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 10 gr tuz
- 50 gr tereyagi
- 1 adet çirpilmis yumurta (üzeri için)
- Üzeri için susam, çörek otu vs vs
Hazirlanisi:
1. Unu büyük bir kabin içine alip ortasini açin
1. Unu büyük bir kabin içine alip ortasini açin
2. Içine mayayi ve suyu ekleyin yogurmaya baslayin
3. Tuzu, sekeri ve tereyagini ilave edip kivamli ve yumusak bir hamur elde edin
4. Hamuru top haline getirip 40 dakika oda sicakliginda mayalandirin
5. Daha sonra hamuru tekrar yogurup içindeki havasini alin ve 60 gramlik bezelere bölün
6. Bezeleri yuvarlayip yagli kagit ile kaplanmis firin tepsinize yerlestirin ve tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
7. Ekmekleriniz 40 dakika mayalandiktan sonra üzerine çirpilmis yumurtayi sürüp dilediginiz malzemelerle süsleyip daha sonra önceden isitilmis 210 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder