Malzemeler:
- 350 gr bugday unu
- 210 ml ilik su
- 20 gr yas maya
- 6 gr tuz
- 1 y.k. toz seker
- 1 y.k. zeytinyagi
- 350 gr bugday unu
- 210 ml ilik su
- 20 gr yas maya
- 6 gr tuz
- 1 y.k. toz seker
- 1 y.k. zeytinyagi
Hazirlanisi:
1) Yas mayayi ilik suda eritin
2) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3) Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4) Dinlenen hamurun fazla gazini unlu tezgahta alin ve 10 adet bezeye bölüp minik somun ekmek sekli verip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 1 saat mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerine su sürüp un serpin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 17-18 dakika pisirin
7) Pisen ekmekleri sogumasi için firin telinin üzerine alip sogutun ve daha sonra servis edin
1) Yas mayayi ilik suda eritin
2) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3) Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4) Dinlenen hamurun fazla gazini unlu tezgahta alin ve 10 adet bezeye bölüp minik somun ekmek sekli verip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 1 saat mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerine su sürüp un serpin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 17-18 dakika pisirin
7) Pisen ekmekleri sogumasi için firin telinin üzerine alip sogutun ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder