Malzemeler:
- 20 gr yas maya
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarisi
- 200 ml ilik su
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 25 gr soguk tereyagi (küplere kesilmis)
- 20 gr yas maya
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarisi
- 200 ml ilik su
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 25 gr soguk tereyagi (küplere kesilmis)
- 300 gr sürülebilir çikolata kremasi
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar en az 10 dakika olacak sekilde yogurun
2. Iyice yogurulmus olan ekmek hamurunu yuvarlayin, kabin üzerini bir bezle örtün ve oda isisinda 1 saat mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini alin ve hafif unlanmis tezgahta dikdörtgen açip üzerine çikolata kremasi sürün
1. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar en az 10 dakika olacak sekilde yogurun
2. Iyice yogurulmus olan ekmek hamurunu yuvarlayin, kabin üzerini bir bezle örtün ve oda isisinda 1 saat mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini alin ve hafif unlanmis tezgahta dikdörtgen açip üzerine çikolata kremasi sürün
4. Role yapip yaglanmis unlanmis dikdörtgen kaliba yerlestirin
5. Hamurun üzerini tekrar bir bezle örtüp oda isisinda bu kez 30 dakika mayalandirin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegi pismesi için önceden isitilmis 220 derecelik firina verip 25-30 dakika kadar pisirin
7. Pisen ekmegi kaliptan çikarip sogumasi için firin telinin üzerine alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi servis edin
5. Hamurun üzerini tekrar bir bezle örtüp oda isisinda bu kez 30 dakika mayalandirin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegi pismesi için önceden isitilmis 220 derecelik firina verip 25-30 dakika kadar pisirin
7. Pisen ekmegi kaliptan çikarip sogumasi için firin telinin üzerine alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder