Malzemeler:
- 1 kg karnabahar
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 çay bardagi bezelye
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 1 kg karnabahar
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 çay bardagi bezelye
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
Hazirlanisi:
1) Firinda karnabahar yemegi için sogani yemeklik dograyip zeytinyagiyla birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine iri dogranmis sivri biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
2) Domates salçasini, tuzu, karabiberi, kirmizi toz biberi ve iri dogranmis domatesleri ilave edin
3) Son olarak çiçeklere ayrilip yikanmis karnabaharlari katin, suyunu ekleyip güzelce karistirin ve altini kapatip yemegi isiya dayanikli cam firin kabina aktarin
4) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
1) Firinda karnabahar yemegi için sogani yemeklik dograyip zeytinyagiyla birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine iri dogranmis sivri biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
2) Domates salçasini, tuzu, karabiberi, kirmizi toz biberi ve iri dogranmis domatesleri ilave edin
3) Son olarak çiçeklere ayrilip yikanmis karnabaharlari katin, suyunu ekleyip güzelce karistirin ve altini kapatip yemegi isiya dayanikli cam firin kabina aktarin
4) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder