Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 çay kasigi sarimsak tozu
- Tuz
- 2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 çay kasigi sarimsak tozu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ekleyip bir miktar kavurun. Üzerine sicak suyu, tuzu ve sarimsak tozunu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ekleyip bir miktar kavurun. Üzerine sicak suyu, tuzu ve sarimsak tozunu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
2. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
3. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini hazir olan karnabahar yemegi ile birlikte sicak servis edin
3. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini hazir olan karnabahar yemegi ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder