Malzemeler:
- 12 adet dolmalik biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
- 12 adet dolmalik biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
*Üzeri için: 1 adet dilimlenmis domates
*Sosu için:
- 3 su bardagi sicak su
- 1 y.k. zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
- 3 su bardagi sicak su
- 1 y.k. zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
4. Harcin üzerine 1 ç.b. sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Hazir olan harci biberlere doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
6. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
7. Pisen biber dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sicak, ilik veya soguk servis edin
1. Biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
4. Harcin üzerine 1 ç.b. sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Hazir olan harci biberlere doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
6. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
7. Pisen biber dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sicak, ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun
Merhaba oncelikle elinize saglik gorsel istah acici gorunuyor. Dolmalik biberleri doldurmadan once kizgin yagda kizartirsaniz daha lezzetli olacaktir. Nacizane fikrim tabi :-)
YanıtlaSil