Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 adet sogan
- 3 adet patates
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- 3 adet yufka
- 1 adet sogan
- 3 adet patates
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Sosu için:
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. süt
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. süt
- 1 adet yumurta
- Tuz
*Üzeri için: susam
Hazirlanisi:
1. Iç harci için sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin
2. Rendelenmis patatesleri ve baharatlari ekleyip 5 dakika kadar soteledikten sonra atesten alin
3. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
4. Her yufkayi 4’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
5. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin
6. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
7. Üzerine kalan sostan yaglayin ve susam serpin
8. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
1. Iç harci için sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin
2. Rendelenmis patatesleri ve baharatlari ekleyip 5 dakika kadar soteledikten sonra atesten alin
3. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
4. Her yufkayi 4’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
5. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin
6. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
7. Üzerine kalan sostan yaglayin ve susam serpin
8. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder