Malzemeler:
*Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz
*Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz
*Içi için:
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber
*Pisirmek için: su + tuz
*Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, kuru nane, pul biber
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, kuru nane, pul biber
Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir! Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
2) Iç harci için sogani bir kabin içine rendeleyin, kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
3) Hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
4) Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parçaciklar koparip koyun
5) Hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
6) Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda 15 dakika kadar pisirin
7) Bu arada bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
8) Ayri bir tavada da ayçiçek yagini domates salçasiyla birlikte karistirip isitin
9) Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün
10) Son olarak üzerine bir miktar salçali yag gezdirip kuru nane ve pul biber serpip sicak servis edin
1) Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir! Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
2) Iç harci için sogani bir kabin içine rendeleyin, kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
3) Hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
4) Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parçaciklar koparip koyun
5) Hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
6) Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda 15 dakika kadar pisirin
7) Bu arada bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
8) Ayri bir tavada da ayçiçek yagini domates salçasiyla birlikte karistirip isitin
9) Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün
10) Son olarak üzerine bir miktar salçali yag gezdirip kuru nane ve pul biber serpip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder