Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagi süt
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardagi misir unu
- 1/2 su bardagi un
- 3-4 dal yesil sogan
- 1/2 demet dereotu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagi süt
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardagi misir unu
- 1/2 su bardagi un
- 3-4 dal yesil sogan
- 1/2 demet dereotu
- 2 adet kapya biberi
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Yumurtalari, sütü ve ayçiçek yagini büyük bir kaba alip çirpma teli yardimiyla çirpin
2. Üzerine misir ununu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip çirpmaya devam edin
3. Temizleyip çok ince olmayacak sekilde dogranmis yesil soganlari, kapya biberlerini, dereotunu ve taze maydanozu hamura ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
4. Hazir olan misir ekmegi hamurunu yaglanmis cam firin kabina aktarin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
5. Pisen misir ekmegini soguduktan sonra dilimleyip dilediginiz gibi servis edin
1. Yumurtalari, sütü ve ayçiçek yagini büyük bir kaba alip çirpma teli yardimiyla çirpin
2. Üzerine misir ununu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip çirpmaya devam edin
3. Temizleyip çok ince olmayacak sekilde dogranmis yesil soganlari, kapya biberlerini, dereotunu ve taze maydanozu hamura ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
4. Hazir olan misir ekmegi hamurunu yaglanmis cam firin kabina aktarin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
5. Pisen misir ekmegini soguduktan sonra dilimleyip dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder