Malzemeler:
- 500 gr un
- 500 gr un
- 300 ml su
- 50 gr siviyag
- 50 gr toz seker
- 15 gr tuz
- 15 gr yas maya
Hamura sürmek için:
- 180 gr margarin
- 20 gr siviyag
Üzeri için:
-Yumurta sarisi
- Cörek otu, susam, hashas
Hazirlanisi:
1. Siviyag haric ve tüm malzemeler yogurma kabina alin
1. Siviyag haric ve tüm malzemeler yogurma kabina alin
2. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yogurduktan sonra 9 esit bezeye bölüp yuvarlayin
3. Bezeleri siviyagina bulayip bir tepsiye dizin ve 25 dakika mayalandirmaya birakin
4. Mayalanan bezeleri avuç içiyle ezerek açin ve zar sekli alana kadar tezgaha yayin
5. Üzerine margarin ve siviyag karisimindan sürüp bohca yapar gibi katlayin ve tekrar tepsiye alin
6. Bütün bezeleri bu sekilde yaptiktan sonra ilk hamurdan tekrar baslayip parmak uclariyla uzatip silindir sekli verin
7. Iki ucunu birlestirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve 30- 40 dakika oda isisinda mayalandirin
8. Mayalanan açmalara yumurta sarisi sürüp susam ve cörek otuyla süsleyin
9. 200 derecelik firinda 15- 20 dakika pisirip ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder