Malzemeler:
Pilav için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
- 1 adet kesme seker
Pilav için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
- 1 adet kesme seker
Sosu için:
- 2 adet salatalik
- 5 adet kornison tursu
- 2 adet salatalik
- 5 adet kornison tursu
- 1 adet kapya biberi
- 2 yemek kasigi sogan tursusu
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz
- 3 yemek kasigi mayonez
- 6 yemek kasigi yogurt
- Tuz
- Karabiber
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz
- 3 yemek kasigi mayonez
- 6 yemek kasigi yogurt
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Ayçiçek yagini ve yikanmis pirinçleri bir pilav tenceresine alip 2-3 dakika kavurun
2. Üzerine sicak suyunu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip kaynamaya basladiginda kisik ateste pisirin
3. Suyunu çekip pisen pilavin altini kapatip demlenmeye birakin
4. Ayri bir kabin içinde sosunu hazirlayin
5. Bütün malzemeleri minik küpler halinde dograyin
6. Üzerine mayonezi, yogurdu, tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin
5. Sosu tamamen sogumus olan pilava katip harmanlayin ve servis edin
1. Ayçiçek yagini ve yikanmis pirinçleri bir pilav tenceresine alip 2-3 dakika kavurun
2. Üzerine sicak suyunu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip kaynamaya basladiginda kisik ateste pisirin
3. Suyunu çekip pisen pilavin altini kapatip demlenmeye birakin
4. Ayri bir kabin içinde sosunu hazirlayin
5. Bütün malzemeleri minik küpler halinde dograyin
6. Üzerine mayonezi, yogurdu, tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin
5. Sosu tamamen sogumus olan pilava katip harmanlayin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder