24 Ocak 2024 Çarşamba

ANNE KÖFTESI YANINDA PIRINC PILAVI VE SOGAN TURSUSU



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Pilav için:
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin ve üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
5. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra  sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
6. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
7. Hazir olan yemekleri dilediginiz gibi tabaklayip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder