Malzemeler:
- 100 gr tereyagi
- 150 gr margarin
- 1 fincan ayçiçek yagi
- 6 yemek kasigi pudra sekeri
- 4 yemek kasigi misir nisastasi
- Alabildigi kadar un
- 100 gr tereyagi
- 150 gr margarin
- 1 fincan ayçiçek yagi
- 6 yemek kasigi pudra sekeri
- 4 yemek kasigi misir nisastasi
- Alabildigi kadar un
- Visne, frambuaz, ayva ve elma receli
Hazirlanisi:
1. Kurabiye hamuru için malzemeleri bir kaba alip karistirin
2. Yavas yavas un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
3. Hamurdan erik büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve ortalarina bastirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4. Önceden isitilmis 175 derecelik firina verip pisirin
1. Kurabiye hamuru için malzemeleri bir kaba alip karistirin
2. Yavas yavas un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
3. Hamurdan erik büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve ortalarina bastirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4. Önceden isitilmis 175 derecelik firina verip pisirin
5. Altlari hafif pembelestiginde firindan alip üzerine recelleri yerlestirin ve tekrar firina verip 5 dakika daha pisirin
6. Pistikten sonra sogumaya birakin ve servis edin
6. Pistikten sonra sogumaya birakin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder