31 Ocak 2024 Çarşamba

REVANI



Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 cay bardagi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 adet mandalina kabugu (rendelenmis)
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardagi irmik
- 4-5 yemek kasigi un

Üzeri için: antep fistigi

Serbeti için:
- 500 gr toz seker
- 2 su bardagi su
- Bir kaç damla limon suyu

Hazirlanisi:
1. Bir kabin içine yumurtalari kirin ve çirpin
2. Üzerine toz sekeri, yogurdu, vanilya sekerini, mandalina kabugu rendesini ve ayçiçek yagini ilave edip çirpin
3. Kabartma tozunu, irmigi ve unu ekleyip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin
4. Hamuru yaglanmis firin tepsinize döküp önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
5. O arada serbeti hazirlayin
6. Serbet içi bir tencereye toz sekeri, suyu ve limon suyunu alip kaynatin
7. Tatli pistikten sonra istediginiz büyüklükte dilimledikten sonra serbetini döküp tatliyi sogumaya birakin
8. Serbet iyice çekene kadar dinlendirip antep fistigi serpip soguk servis edin.

NOT: Bu tarifte tatli ve serbet sicak olmali!

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder