Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi
Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Cacik icin:
- 500 gr yogurt
- 4 adet salatalik
- 1 dis sarimsak
- Tuz, kuru nane
- 500 gr yogurt
- 4 adet salatalik
- 1 dis sarimsak
- Tuz, kuru nane
Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
6. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
8. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
9. Cacik icin salataliklari rendeleyip bir kaba alin
10. Üzerine ezilmis sarimsagi, yogurdu ve baharatlari ilave edip karistirin
11. Cacigi servis tabagina alip üzerine bir miktar kuru nane gezdirin
12. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
6. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
8. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
9. Cacik icin salataliklari rendeleyip bir kaba alin
10. Üzerine ezilmis sarimsagi, yogurdu ve baharatlari ilave edip karistirin
11. Cacigi servis tabagina alip üzerine bir miktar kuru nane gezdirin
12. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder