Malzemeler:
- 1 kg mandalina
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu
- 1 kg mandalina
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu
Hazirlanisi:
1. Mandalinalari yikayip temizleyin ve 1/2 cm kalinliginda dograyip cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Mandalinalari bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
1. Mandalinalari yikayip temizleyin ve 1/2 cm kalinliginda dograyip cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Mandalinalari bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder