1 Ocak 2024 Pazartesi

PILAV SALATASI



Malzemeler:
Pilav için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
- 1 adet kesme seker

Sosu için:
- 2-3 adet salatalik
- 5-6 adet kornison tursu
- Biraz dereotu
- Biraz maydanoz
- 3 yemek kasigi mayonez
- 4-6 yemek kasigi yogurt
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Ayçiçek yagini ve yikanmis pirinçleri bir pilav tenceresine alip 2-3 dakika kavurun
2. Üzerine sicak suyunu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip kaynamaya basladiginda kisik ateste pisirin
3. Suyunu çekip pisen pilavin altini kapatip demlenmeye birakin
4. Ayri bir kabin içinde sosunu hazirlayin
5. Bütün malzemeleri minik küpler halinde dograyin
6. Üzerine mayonezi, yogurdu, tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin
5. Sosu tamamen sogumus olan pilava katip harmanlayin ve servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder