Malzemeler:
- 40 kuru patlican
- 40 kuru patlican
Içi için:
- 2 adet sogan
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 400 gr pirinç
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kimyon
- 2 adet kesme seker
- 2-3 yemek kasigi nar eksisi
- Tuz
- 2 adet sogan
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 400 gr pirinç
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kimyon
- 2 adet kesme seker
- 2-3 yemek kasigi nar eksisi
- Tuz
Sosu için:
- 1 su bardagi sumak
- 2 su bardigi kaynar su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze cesnisi
- ½ adet limonun suyu
- Sicak su
- 1 su bardagi sumak
- 2 su bardigi kaynar su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze cesnisi
- ½ adet limonun suyu
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Kuru patlicanlari 10-15 dakika kadar haslayin, suyun süzün ve bir kenarda sogumaya birakin
2. Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari diger malzemelerle birlikte sirasiyla kavurun ve hazir olan iç harci sogumaya birakin
3. Dolmalari yarim doldurup esit miktarda tencereye dizin veya dolmalarin yarisini hemen pisirip diger yarisini bir kaba koyup derin dondurucuda saklayin
4. Suyu için sumagi kaynar suyla demlendirip süzün ve üzerine diger sos malzemelerini ekleyip karistirin
5. Tenceredeki dolmalarin üzerine bir tabak örtüp sosunu ekleyin ve yaklasik 50 dakika kadar kisik ateste pisirin
6. Pisen kuru patlican dolmalarinin altini kapatip bir kenara alin, dinlenip tamamen ilindiktan sonra servis edin
1. Kuru patlicanlari 10-15 dakika kadar haslayin, suyun süzün ve bir kenarda sogumaya birakin
2. Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari diger malzemelerle birlikte sirasiyla kavurun ve hazir olan iç harci sogumaya birakin
3. Dolmalari yarim doldurup esit miktarda tencereye dizin veya dolmalarin yarisini hemen pisirip diger yarisini bir kaba koyup derin dondurucuda saklayin
4. Suyu için sumagi kaynar suyla demlendirip süzün ve üzerine diger sos malzemelerini ekleyip karistirin
5. Tenceredeki dolmalarin üzerine bir tabak örtüp sosunu ekleyin ve yaklasik 50 dakika kadar kisik ateste pisirin
6. Pisen kuru patlican dolmalarinin altini kapatip bir kenara alin, dinlenip tamamen ilindiktan sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder