Malzemeler:
- 125 gr tereyagi (oda isisinda)
- 125 gr ayçiçek yagi
- 250 gr yogurt
- 4 adet yumurta
- 1 çay kasigi tuz
- 1/3 adet yas maya
- Alabildigi kadar un
- 125 gr tereyagi (oda isisinda)
- 125 gr ayçiçek yagi
- 250 gr yogurt
- 4 adet yumurta
- 1 çay kasigi tuz
- 1/3 adet yas maya
- Alabildigi kadar un
Kizartmak için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri (un hariç) büyük bir yogurma kabina alip karistirin
2. Üzerine yavas yavas un ekleyip yogurarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru dilediginiz büyüklükte koparip kizgin yagda kizartin
4. Pisen hamurlari kagit havluyla kaplanmis tabaga alip üzerlerine biraz tuz serpin
5. Hamurlari sicak veya ilik servis edin
1. Bütün malzemeleri (un hariç) büyük bir yogurma kabina alip karistirin
2. Üzerine yavas yavas un ekleyip yogurarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru dilediginiz büyüklükte koparip kizgin yagda kizartin
4. Pisen hamurlari kagit havluyla kaplanmis tabaga alip üzerlerine biraz tuz serpin
5. Hamurlari sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder