18 Ocak 2024 Perşembe

YUMURTALI ISPANAK YEMEGI



Malzemeler:
- 1 kg ispanak
- 1 adet sogan
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 4 adet yumurta

Hazirlanisi:
1. Derin bir tavaya tereyagini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ekleyip soteleyin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis ispanaklari ekleyin
3. Ispanaklar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Hazir olan ispanakli harci isiya dayanikli kaplara aktarin ve üzerine sicak suyunu ekledikten sonra önceden isitilmis 220 derecelik firina verip 15-20 dakika kadar pisirin
5. Ispanak suyunu biraz çektikten sonra üzerine yumurtalari kirip tekrar firina verin ve 10 dakika kadar daha pisirin
6. Ispanak ve yumurtalar tamamen pistiginde yemegi firindan alip biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder