27 Ocak 2024 Cumartesi

YOGURTLU PIRASALI BÖREK



Malzemeler:
- 1 kg yufka
- 5 dal pirasa
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagi yogurt
- 1 tatli kasigi pul biber
- Tuz
- Karabiber

Ici ve üzeri icin:
- 1 su bardagi aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Pirasalari ince dograyip bir süzgece alin ve tuzla ovup fazla suyunun akmasini bekleyin
2. Ayri bir kabin icinde yogurdu, yumurtalari ve baharatlari karistirip pirasalari ekleyin ve karistirin
3. Yufkalari ortadan bölüp üzerine yag gezdirin ve genis kismina pirasali harctan koyup rulo yapin
4. Yaglanmis tepsiye elde ettiginiz rulolari orta kismindan baslayarak dizin
5. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra tekrar yag gezdirip önceden isitilmis 220°C derecelik firinda üzeri ve alti kizarana kadar pisirin
6. Hafif ilindiktan sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder