Malzemeler:
- 1 kg yufka
- 5 dal pirasa
- 1 kg yufka
- 5 dal pirasa
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagi yogurt
- 1 tatli kasigi pul biber
- Tuz
- Karabiber
Ici ve üzeri icin:
- 1 su bardagi aycicekyagi
- 1 su bardagi aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Pirasalari ince dograyip bir süzgece alin ve tuzla ovup fazla suyunun akmasini bekleyin
1. Pirasalari ince dograyip bir süzgece alin ve tuzla ovup fazla suyunun akmasini bekleyin
2. Ayri bir kabin icinde yogurdu, yumurtalari ve baharatlari karistirip pirasalari ekleyin ve karistirin
3. Yufkalari ortadan bölüp üzerine yag gezdirin ve genis kismina pirasali harctan koyup rulo yapin
4. Yaglanmis tepsiye elde ettiginiz rulolari orta kismindan baslayarak dizin
5. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra tekrar yag gezdirip önceden isitilmis 220°C derecelik firinda üzeri ve alti kizarana kadar pisirin
6. Hafif ilindiktan sonra servis edin
4. Yaglanmis tepsiye elde ettiginiz rulolari orta kismindan baslayarak dizin
5. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra tekrar yag gezdirip önceden isitilmis 220°C derecelik firinda üzeri ve alti kizarana kadar pisirin
6. Hafif ilindiktan sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder