Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi yogurt
- 3 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 500 gr misir unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi yogurt
- 3 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 500 gr misir unu
- 1 paket kabartma tozu
- Karabiber
- Tuz
- Tuz
Üzerine: susam, cörek otu, mavi hashas, keten tohumu ve aycicek cekirdegi
Hazirlanisi:
1. Yumurtalari ve yagi bir kabin içinde çirpin
2. Sebzeleri temizleyip incecik kiyin ve sivi harca ekleyin
3. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve misir ununu katip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin
4. Harci yaglanmis cam firin kabina aktarip üzerine susam, cörek otu, mavi hashas vs. serpip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda pisirin
5. Pisen keki ilindiktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip istege göre ilik veya soguk servis edin
1. Yumurtalari ve yagi bir kabin içinde çirpin
2. Sebzeleri temizleyip incecik kiyin ve sivi harca ekleyin
3. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve misir ununu katip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin
4. Harci yaglanmis cam firin kabina aktarip üzerine susam, cörek otu, mavi hashas vs. serpip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda pisirin
5. Pisen keki ilindiktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip istege göre ilik veya soguk servis edin
NOT: Bu tarifte dilediginiz sebzeleri kullanabilirsiniz!
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder