Malzemeler:
- 100 gr taze bakla
- 1 su bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 1/2 L su
- 1/2 L tavuk suyu
- Tuz
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi aci toz biber
- Dereotu
Hazirlanisi:
1. Tavuk suyunu ve suyu bir tencereye alip kaynatin
2. Kaynayan suya ince kiyilmis baklalari ve tuzu ekleyip yumusayana kadar pisirin
3. Baklalar yumusadiginda ayri bir kasede yogurdu, unu ve yumurta sarisini karistirin ve üzerine corbanin suyundan 2 kepce alip isisini dengeleyin
4. Bu yogurtlu karisimi tencereye ekleyip, sürekli karistirarak 1 tasim daha kaynatin
5. Hazir olan corbayi aci yag ve dereotuyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder