Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi yogurt
- 62 gr eritilmis tereyagi
- 1 cay bardagi irmik
- 2 cay bardagi un
- 1/2 cay kasigi vanilin
- 1/2 cay kasigi karbonat
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun zeste
Serbet icin:
- 3 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- 1 tatli kasigi limon suyu
Süslemek icin: hindistan cevizi
Hazirlanisi:
1. Serbet icin bütün malzemeleri bir kaba alip 5 dakika kaynatin ve sogumaya birakin
2. Bir kabin icinde yumurtalari ve sekeri alip cirpin
3. Üzerine tereyagini ve yogurdu ekleyin
4. Irmigi, elenmis unu, vanilini, karbonati, kabartma tozunu ve limon zestini ekleyip karistirin
5. Elde ettiginiz hamuru yaglanmis bir kaba yayip önceden isitilmis 180°C derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen tatlinin ilk sicakligi gectikten sonra dilimleyip serbeti ekleyin
7. En az 4 saat tatliyi dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder