11 Mayıs 2024 Cumartesi

ZEYTINYAGLI ENGINAR



Malzemeler:
- 6 adet taze enginar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardagi taze bezelye
- 2 dal taze sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kasigi toz seker
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Küp seklinde dogranmis havucu, patatesi ve bezelyeleri bir tencereye alip al dente pisirin
2. Enginarlari karniyarik tenceresine dizin ve üzerine limon suyunu gezdirin
3. Dogranmis taze sogani zeytinyaginda soteleyin, üzerine al dente haslanmis sebzeleri ekleyin
4. Iki dakika kadar soteledikten sonra enginar çanaklarini sebzelerle doldurun
5. Üzerine tuz, toz seker ve sicak su gezdirip kisik ateste pismeye birakin
6. Soguduktan sonra üzerini süsleyip bir miktar daha zeytinyagi gezdirip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder