Malzemeler:
22 cm cember kalip icin
22 cm cember kalip icin
Kek icin:
- 374 gr kek unu
- 10 gr kabartma tozu
- 1 tatli kasigi vanilin
- 124 gr toz seker
- 1 tatli kasigi toz tarcin
- 2 adet yumurta
- 250 ml süt
- 160 gr eritilmis tereyagi
- 2 adet elma
- 1 cay bardagi kuru üzüm
Kitir icin:
- 50 gr un
- 30 gr tereyagi
- 2 yemek kasigi toz seker
- 10 adet kirilmis findik
- 1 cay kasigi toz tarcin
Hazirlanisi:
1. Bir kabin icinde yumurtalarla sütü cirpin
1. Bir kabin icinde yumurtalarla sütü cirpin
2. Üzerine elenmis unu, kabartma tozunu, vanilini ve tarcini ekleyin
3. Eritilmis tereyagini katip homojen bir hamur elde edin
4. Ince dogranmis elmalari ve üzümleri bir spatula yardimiyla icine karistirip yaglanmis 22 cmlik bir cember kaliba yayin
5. Kitir icin bir kabin icine bütün malzemeleri alip parmak uclarinizla islak kum haline getirin ve kekin üzerine serpin
6. Hazir olan kekinizi önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
7. Kitirli elmali kekiniz soguduktan sonra pudra sekeri serpip servis edin
NOT: Istege göre dondurmayla servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder