28 Mayıs 2024 Salı

NANELI YAGLI EZOGELIN CORBASI



Malzemeler:
- 2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 cay bardagi ince bulgur
- 1 adet redelenmis sogan
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi aci biber salcasi
- 7-8 su bardagi tavuk veya et suyu
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kirmizi toz biber
- Sicak su

Üzerine:
- 4 yemek kasigi aycicekyagi
- 1/8 demet taze nane

Hazirlanisi:
1. Rendelenmis sogani bir tencereye alip yagda kavurun ve üzerine unu ve salcalarini ekleyin
2. Yikanmis mercimekleri, bulguru ve baharatlari katin
3. Tavuk veya et suyunu ilave edip taneler yumusayip patlayana kadar pismeye birakin
4. Hazir olan çorbayi biraz dinlendirdikten sonra naneli sosla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder