Malzemeler:
Kremali sebzeli et icin:
- 1 kg dana eti
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet carliston biberi
- 500 gr kestane mantari
Kremali sebzeli et icin:
- 1 kg dana eti
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet carliston biberi
- 500 gr kestane mantari
- 6 dal taze sogan
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 400 ml krema
- Tuz, karabiber, kekik
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 400 ml krema
- Tuz, karabiber, kekik
Kasarli patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine kremayi, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra etin altini kapatin
6. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Hazir olan patates püresini kremali sebzeli etle birlikte sicak servis edin
1. Dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine kremayi, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra etin altini kapatin
6. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Hazir olan patates püresini kremali sebzeli etle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder