Malzemeler:
- 250 gr haslanmis eriste
- 250 gr haslanmis eriste
- 1 cay bardagi haslanmis bezelye
- 1 adet haslanmis havuc
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
Besamel sosu icin:
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber
Üzeri icin:
- 50 gr izmir tulum peyniri
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber
Üzeri icin:
- 50 gr izmir tulum peyniri
Hazirlanisi:
1. Sogani ve biberleri ince dograyip zeytinyaginda soteleyin ve diger sebzeleri ekleyip sogumaya birakin
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip sosu çirparak kalinlasana kadar kaynatin
4. Hazir olan sosu atesten alin, içine haslanmis eristeyi ve sotelenmis ispanaklari katip karistirin ve isiya dayanikli cam kaba aktarin
5. Üzerine rendelenmis tulum peynirini serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 15 dk kadar pisirin
6. Eristelerin üzeri kizarinca firindan alip biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
1. Sogani ve biberleri ince dograyip zeytinyaginda soteleyin ve diger sebzeleri ekleyip sogumaya birakin
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip sosu çirparak kalinlasana kadar kaynatin
4. Hazir olan sosu atesten alin, içine haslanmis eristeyi ve sotelenmis ispanaklari katip karistirin ve isiya dayanikli cam kaba aktarin
5. Üzerine rendelenmis tulum peynirini serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 15 dk kadar pisirin
6. Eristelerin üzeri kizarinca firindan alip biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder