Malzemeler:
- 500 gr tam bugday unu (kepekli de kullanabilirsiniz)
- 25 gr yas maya
- 300 ml ilik su
- 10 gr tuz
- 20 gr tereyagi
- 500 gr tam bugday unu (kepekli de kullanabilirsiniz)
- 25 gr yas maya
- 300 ml ilik su
- 10 gr tuz
- 20 gr tereyagi
- 4 yemek kasigi keten tohumu
- 2 yemek kasigi aycekirdegi
- 1 yemek kasigi mavi hashas
- 1 yemek kasigi susam
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alip sekillendirin ve yaglanmis bir cember kaliba yerlestirip üzerine hafif bastirin
1. Bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alip sekillendirin ve yaglanmis bir cember kaliba yerlestirip üzerine hafif bastirin
4. Üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika kadar mayalanmaya birakin
5. Ikince kez mayalanan ekmegin üzerine su sürüp önceden isitilmis 220 derecelik firina verip 25-35 dakika kadar pisirin
5. Ikince kez mayalanan ekmegin üzerine su sürüp önceden isitilmis 220 derecelik firina verip 25-35 dakika kadar pisirin
6. Soguduktan sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder