6 Mayıs 2024 Pazartesi

DEREOTLU YOGURTLU FIRINDA KABAK



Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi tuz
- 1/8 adet rendelenmis muskat cevizi
-1 cay kasigi toz sarimsak

Yogurt icin:
- 300 gr yogurt
- 1/8 demet dereotu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari ince dilimleyip bir kaba alin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
3. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
4. Yogurt icin yogurdu dereotu ve tuzla karistirip servis tabagina yayin
5. Üzerine kizarmis kabaklari dizip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder