11 Mayıs 2024 Cumartesi

KREMALI TAVUK CORBASI



Malzemeler:
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 L tavuk suyu
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 2-3 yemek kasigi tel sehriye
- Tuzlu sebze çesnisi, karabiber 

Hazirlanisi:
1. Unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
2. Üzerine süzülmüs ( = tortularindan arindirilmis) tavuk suyunu ekleyip çirpma teliyle karistirin
3. Kaynamaya baslayan çorbaya kremayi, tel sehriyeyi,  tuzlu sebze çesnisini ve karabiberi ilave edip kisik ateste karistirarak 10 dakika pisirin
4. Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder