11 Mayıs 2024 Cumartesi

LIMONLU BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 12 adet dolmalik biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 300 gr dana kiyma
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su

Üzeri için: 1 adet dilimlenmis domates

Sosu için:
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4. Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
5. Harcin üzerine 1 çay bardagi sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
6. Hazir olan harci biberlere doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
7. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
8. Pisen biber dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sarimsakli yogurt ve tereyagi sosu ile servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder