Malzemeler:
Et için:
- 1 kg bonfile
- 1 su bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
Et için:
- 1 kg bonfile
- 1 su bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
Pilav için:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Sos için:
- 200 ml krema
- Bolca karabiber
- Tuz
- 200 ml krema
- Bolca karabiber
- Tuz
- Baglamak icin: 1 tatli kasigi misir nisastasi + 3 yemek kasigi soguk su
Hazirlanisi:
1. Bonfile icin etleri bir kaba alip üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve 1 gece buzdolabinda dinlendirin
1. Bonfile icin etleri bir kaba alip üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve 1 gece buzdolabinda dinlendirin
2. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
3. Sicak suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
4. Etleri 1 saat önce buzdolabindan cikartip sicak tavada kizartin
5. Her bir tarafini 2 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
6. Sos için bir sos tavasina kremayi, karabiberi ve tuzu alip atese alin
3. Sicak suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
4. Etleri 1 saat önce buzdolabindan cikartip sicak tavada kizartin
5. Her bir tarafini 2 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
6. Sos için bir sos tavasina kremayi, karabiberi ve tuzu alip atese alin
7. Kaynamaya basladiginda nisastayla baglayin
8. Demlenen pilavla birlikte etin üzerine sosunu gezdirip servis edin
8. Demlenen pilavla birlikte etin üzerine sosunu gezdirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder