Malzemeler:
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
Et için:
- 750 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
- 750 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
Yogurtlu patlican için:
- 4-5 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme yogurtla karistirin)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 4-5 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme yogurtla karistirin)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere toz biberi ekleyin ve altini kapatin
6. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin
8. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup köz domates ve biberle servis edin
9. Ali nazigin yaninda tirnak pide servis edebilirsiniz, ben bulamadigim icin kizartilmis ekmek tercih ettim
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere toz biberi ekleyin ve altini kapatin
6. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin
8. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup köz domates ve biberle servis edin
9. Ali nazigin yaninda tirnak pide servis edebilirsiniz, ben bulamadigim icin kizartilmis ekmek tercih ettim
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder