11 Mayıs 2024 Cumartesi

ALI NAZIK



Malzemeler:
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates

Et için:
- 750 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber

Yogurtlu patlican için:
- 4-5 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme yogurtla karistirin)
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere toz biberi ekleyin ve altini kapatin
6. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin 
8. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup köz domates ve biberle servis edin
9. Ali nazigin yaninda tirnak pide servis edebilirsiniz, ben bulamadigim icin kizartilmis ekmek tercih ettim

Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder