15 Mayıs 2024 Çarşamba

ÜZÜMLÜ TAM BUGDAY EKMEGI

 


Malzemeler:
- 250 gr tam bugday unu (kepekli de kullanabilirsiniz)
- 250 gr beyaz un
- 30 gr yas maya
- 45 gr toz seker
- 300 ml ilik su
- 10 gr tuz
- 50 gr tereyagi 
- 150 gr kuru üzüm

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alip sekillendirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye yerlestirin
4. Üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika kadar mayalanmaya birakin
5. Ikince kez mayalanan ekmegin üzerine su sürüp önceden isitilmis 220 derecelik firina verip 25-35 dakika kadar pisirin
6. Soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder