Malzemeler:
- 500 ml süt
- 3 yemek kasigi irmik
- 3 yemek kasigi toz șeker
- 1/2 cay kasigi vanilya șekeri
- 1 tatli kasigi tereyagi
- 500 ml süt
- 3 yemek kasigi irmik
- 3 yemek kasigi toz șeker
- 1/2 cay kasigi vanilya șekeri
- 1 tatli kasigi tereyagi
Elmalar için:
- 3 adet elma
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 çay kasigi tarçin
- 1 yemek kasigi galeta unu
Hazirlanisi:
1. Elmalari rendeleyip galeta unu haric diger malzemelerle bir tavaya alin ve kavurun
1. Elmalari rendeleyip galeta unu haric diger malzemelerle bir tavaya alin ve kavurun
2. Elmalar suyunu saldiginda galeta ununu ekleyip karistirin ve atesten alip sogumaya birakin (galeta unu elmalarin suyunu emdigi icin tatlinizin sulanmasini önleyecektir)
3. Muhallebisi icin bütün malzemeleri bir tencereye alıp kısık atește çırparak yoğun bir kıvam elde edene kadar pișirin
4. Ilinan elmalari cam bir kaba yayip üzerine irmikli muhallebiyi dökün ve en az 2 saat buzdolabinda dinlendirin
5. Tatli soguduktan ve kivam aldiktan sonra dilimleyip cilek, yaban mersini ve hindistan ceviziyle süsleyip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder