30 Mayıs 2024 Perşembe

NANELI KURU FASULYE YANINDA KUS ÜZÜMLÜ PIRINC PILAVI VE KASIK SALATASI



Malzemeler:
- 300-350 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 8 adet taze sogan
- 1 yemek kasigi tereyagi 
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tutam taze nane
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için aksamdan islatilmis fasulyeleri bir tencereye alin
2. Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin
3. Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin
4. Sosu için bir tavada yag eritin, üzerine kiyilmis taze soganlari, naneyi, salça ve toz biberi katip kavurun
5. Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzunu ekleyin ve yaklasik 20-30 dakika kadar daha pisirin
6. Hazir olan kuru fasulye yemegini en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder